Skip to main content

Sbírka pro ukrajinské běžence

od do
Naplánovaná událost Aktuality Kalendář

Sbíráme pro MAJÁK VSETÍN, středisko péče o Ukrajinské běžence. Více  pomocukrajinskymrodinam.cz

Sbírka probíhá od úterý 8.3. do neděle 13.3.2022 vždy od 16:00 do 20:00 v Novém kostele v Litomyšli (ke kostelu je možno zajet, vyložit a odejet)

Momentálně jsme zajištěni v oblasti potravin, většiny hygieny a oblečení od různých dárců či ze sbírek. Chybí nám některé položky, které uvádíme níže v seznamu. K těmto věcem bychom Vás ještě poprosili o hry pro děti. Hry, které jsou „mezinárodně“ použitelné pro malé i starší děti, tj. snadno pochopitelné a bez jazykové bariéry. Níže uvádíme několik příkladů, ale necháme výběr na Vašem zvážení. Hry bychom využili na našich základnách, kde jsou rodiny pospolu často na menším prostoru, aby si mohly ukrátit čas a přijít na jiné myšlenky, také při čekání maminek s dětmi např. na úřadech a u lékaře, nebo je děti dostanou s sebou do nového domova. Snažíme se, abychom aspoň tak, jak bude v našich silách podpořili rodiny, které nacházejí azyl ve Vsetíně a okolí, protože se kvůli válce ocitly v těžké životní situaci a v nedůstojných podmínkách. Ukrajinští muži nasazují své životy ve válce.

Chceme jim prokázat svou úctu a solidaritu také v tom, že dáme jejich rodinám, zejména ženám a dětem pěkné, čisté a neopotřebované věci. (Maják Vsetín) Sbíráme pro Maják limitované množství. Při naplnění potřebného množství budeme průběžně hlásit změny webu a sociálních médiích Nového kostela v Litomyšli. Finanční sbírka, která doprovází materiální sbírku, bude zmnožena ze zdrojů Sboru Církve bratrské v Litomyšli.

Boty
Nové i použité, ale v TOP stavu –  pro děti a dospělé, hlavně ženy –  zimní, ale už i jarní 
-  např. tenisky, botasky, polobotky, baleríny… 
-  různé kombinace velikostí a druhů

Přezůvky (papuče)

Nové i použité, ale v TOP stavu pro děti a dospělé, hlavně ženy

Spodní prádlo pro dospělé
Pouze novéhlavně pro ženy, především kalhotky – různé velikostiponožky – různé velikosti

Spodní prádlo pro děti
Nové i zánovníkalhotky, slipy, punčocháče, ponožky, tílkarůzné velikosti

Hry
Snadno pochopitelné hry bez jazykové bariéry např.: Člověče, nezlob se, Kloboučku, hop! Pexeso
Sudoku (pro malé i starší), omalovánky, pastelky (spíše více menších balení, aby si je děti mohly s omalovánkami nechat), obrázková leporela, dětské puzzle, atp.

Respirátory

Desinfekce na ruce
– mohou být různé velikosti, nejvíce však malé „cestovní“